På min gata i stan


Träffade Jessan på (en för henne väldigt tidig) middag på Rörstrandsgatan. Älskar den gatan förövrigt, dels för att jag bor jättenära och det är alltid skönt att ha gångavstånd hem, sen är den fullproppad med restauranger. Det finns säkert över 10-15 olika restauranger på en och samma gata som är max femtio meter lång. Det är alltså alltid ett säkert kort att gå dit. Även som idag på en lördag vid middagstid och de flesta ställena var fullbokade, så är det inte många meter till nästa ställe.
 
 
Haft en perfekt lördagskväll och avslutar den under täcket med Sex and the city på tvn. Tar middagen i ett inlägg imorgon, ska hänga med Carrie och gänget till Abu Dhabi nu...
 
 


Ibland vill det sig inte


Bad Elin ta ett kort på mig igår vid middagen. Ni som har en blogg, alternativt är tillsammans med någon som har en blogg vet att det ofta krävs ett antal försök innan man får till en bra bild som slutligen får hamna på bloggen.
 
När man är ute på restaurang har man endast ett fåtal försök på sig, eftersom det är pinsamt att sitta och posa inför främmande människor med en förblindande blixt. Alla andra gäster reagerar ju vid varje blixt, så man kan ju inte sitta där hela kvällen och riskera att utlösa ett epilepsianfall i onödan...
 
Det brukar inte vara så svårt att få till en bild, men igår ville det sig inte riktigt.
 
 
 
Bild 1 - Försöker mig på en avslappnad look med knuten näve under hakan lite sådär casual. Ser dock otroligt uttråkad ut, vilket jag inte alls var så den bilden blev alltså ingen hit.
 Bild 2 - försöker se mycket gladare och framförallt piggare ut. Resultatet blev en galning med crazy eyes. Ser otroligt speedad ut! LUGN sa jag! Inte heller någon keeper alltså.
Bild 3 - okej, sista chansen nu! Kör på en blandning av de två första - casual med näven under hakan, men ändå härlig och på g. Ah, men här har vi fyllekajjan med berusade rosa kinder och simmig blick... Not so much va.Då gav jag upp och tog istället en bild av Elin. Och voila - perfekt på en gång! Om ni ursäktar mig så ska jag gå och träna poser framför spegeln lite...Middag med min favorithygga


Mötte upp Elin igår efter jobbet, vi hade ju bestämt dejt på söder. Vår första tanke var att gå till Garlic & (nånting...) där hela menyn var full med rätter med vitlök, även efterrätterna... Tyckte det verkade kul att prova på. Men när vi kom dit så hade de fullt och enda platserna var vid samma bord som ett annat sällskap, så vi tackade artigt nej och gick vidare. Hittade istället en Vietnamesisk restaurang som såg mysig ut.
 
Vi delade på en flaska chardonnay och beställde in lite vårrullar till förrätt. Sen åt jag någon kycklingwok med cashew (alltid ett säkert kort), samt glass med mangosås till efterrätt. Kors i taket - tog jag en efterrätt? Ah, kände att det fick bli så. Vårrullarna var supergoda, varmrätten var sådär och glassen får fem av fem.
 
Hursomhelst, vi satt där i ett par timmar och pratade nästan bara jobb. Vilken skillnad det är på Folktandis och privat alltså, känns som två olika världar. Höll på att kissa på mig av skratt när Elin berättade om poleringspasta som flugit upp i pannan på patienten. Sådana små tabbar är det klart att man gör lite då och då, och det är alltid kul att få det återberättat. Som när jag i början bad patienten skölja lite med vatten  - endast för att jag var tvungen att hinna torka mitt ansikte som rann av svett (det var där i augusti och det var 45 grader varmt)... Blir sjukt roliga historier om inte annat.


Blandar kamerabilder med mobilbilder (för batteriet började pipa på kameran), men det får gå ändå!
  
 
 

När vi båda började gäspa i kör (det är stor skillnad på att vara studenter med halvdagar hit och dit och att vara fulltidsarbetande kvinnor) så tog vi in notan och började bege oss hemåt. But first... let me take a selfie.Är 30 år gammal och legitimerad tandhygienist. Förra hösten gick flytten till drömradhuset med pojkvännen och nu väntar vi vårt första barn. I november är det dags och vi är så förväntansfulla! Har bloggat till och från sedan 2009 och här på blogg.se sedan 2012. Här får du läsa om min vardag, mina tankar och drömmar. Välkommen!


Follow on Bloglovin
RSS 2.0