Thinking outside the box


Det gäller att vara innovativ när man inte har något kylskåp, men ändå vill ha sin Cola zero iskall...
Hämtmat från thaien och vattenbad åt drycken - så ser det ut just nu!
 
 


Att vara eller inte vara


Vi har precis haft en kursstart i skolan: Pedagogisk filosofi. Det är en minst sagt flummig kurs där allt är relativt och man är inte säker på någonting alls. Föreläsaren började med att peka ut en av oss i klassen och frågade högt: "Är du här?" Personen svarade "ja, det är jag?". Föreläsaren spände blicken i henne och frågade "är du helt säker på det?", då började personen i fråga att tveka; "ja, men det tror jag... ?" Föreläsaren fortsatte med utfrågningen och frågade hur hon kunde veta att hon faktiskt var här och att det inte var någon dröm exempelvis. Han tog upp exempel som The Matrix och Inception. Hur kan vi bevisa att det som händer nu händer på riktigt?
 
Ja, ni förstår vilken nivå det var.. Dessutom hade vi den här föreläsningen på en fredag, så jag tror inte att jag var ensam om att glida iväg med tankarna åt andra håll lite då och då när det blev alldeles för flummigt. Han tog dock upp många intressanta (de stunderna jag faktiskt var med i klassrummet även psykiskt) frågeställningar som man inte tar in och funderar kring så ofta. T.ex det här med Butterfly Effect (heter säkert något annat smart, men jag relaterar den teorin till filmen The Butterfly Effect som handlar om just det) där allt man gör eller inte gör påverkar inte bara dig själv utan andra i din närhet.
 
Exempelvis; hade inte jag gått till skolan idag så hade jag aldrig pratat med Elin, hade jag inte pratat med henne om det vi gjorde så hade hon aldrig börjat tänka i de banorna som jag tänkte. Vem vet, hon kanske tar ett beslut grundat på en av de berättelserna jag berättade om? Missar man ett tåg eller väljer att ta en annan väg hem från jobbet, så kan det ändra tusentals saker. Man kanske skulle träffat på en gammal kärlek på tåget som man plötsligt insåg sig ha känslor för fortfarande. På den där andra vägen ramlade det ner ett isblock från taket precis på den väg man skulle passerat om man inte hade fått ett sms som påminde om att köpa mjölk påvägen hem?
Ni förstår, alla våra handlingar och ickehandlingar kan ha extremt stor betydelse för hur saker och ting kommer att utspela sig. Tänk vad häftigt egentligen! Ett enda sms kan göra skillnad egentligen. Eller ett icke-svar på ett meddelande också för den delen.
 
 
Skickade precis ett sms till Anna. Får se om jag förändrar hennes framtid eller inte...
 
 


Avfrostad frys och caesarsallad


Tänk vad man hinner med mycket när man vaknar tidigt, utvilad på en söndag! Gick ner med alla tusentals glasflaskor vi hade samlat på oss de senaste helgerna. Passade även på att slänga tomma kartonger och blev av med alla pantburkar. Jag har ju bytt ut energidryckerna mot Cola zero, och det blir en del om man dricker 2-3 stycken om dagen. Skönt att få bort allt sånt som bara stått och tagit plats i köket. 
 
Gjorde en god caesarsallad till lunch, blev så otroligt sugen på det redan igår, så det fick det bli idag. Till middag blir det saker vi hittat i frysen nu när vi tömde den. Lax med diverse frysta grönsaker och till efterrätt blir det bär. Tänk vad man kan hitta långt inne i den lilla jäveln!
  
 

Är 30 år gammal och legitimerad tandhygienist. Förra hösten gick flytten till drömradhuset med pojkvännen och nu väntar vi vårt första barn. I november är det dags och vi är så förväntansfulla! Har bloggat till och från sedan 2009 och här på blogg.se sedan 2012. Här får du läsa om min vardag, mina tankar och drömmar. Välkommen!


Follow on Bloglovin
RSS 2.0