Spontanfika med banankaka


JP var iväg en sväng hem till sina föräldrar tidigare idag och så bestämde vi lite spontant att de skulle komma förbi hit hem till oss efteråt. Mest för att visa JPs syster Anna-Mi vårt hus, hon har inte hunnit se det än. Hon studerar i Paris just nu, så det har inte blivit av förrän nu. 
 
När jag fick veta att de skulle komma över på en fika så ville jag ju baka något eget. Vi hade ett par bananer som började bli lite trötta, så jag slängde ihop en banankaka med lite krossad choklad i. Himla kul att baka såhär spontant och det känns så lätt när man har alla redskapen: bra skålar, form med löstagbar kant, el-visp. Sen har vi oftast de allra flesta ingredienserna hemma, så att baka något spontant har blivit något jag gjort en del den senaste tiden. Jättemysigt. Och farligt... 
 
 
Fick stora tummar upp från samtliga, så det var kul! Serverade den varma banankakan med vanilj- och chokladglass <3
 
 


 


 
 
Nu ska vi grotta ner oss i biorummet och se Hunger Games Mocking Jay 2 (har inte hunnit se den än!) Hoppas ni har en mysig söndag, vilken vårdag vi fick hörrni! 
 
 

...och 30-årsfest med en nybliven bloggare


Efter att ha bokstavligt talat fått rusa från Linnéa för att hinna med tunnelbanan blev jag rätt snopen när jag kom fram till stationen och fick höra att det var totalt stopp i trafiken. "Ersättningsbussar är beställda, men med tanke på tidpunkten kan det dröja innan det är igång". Jahapp, JP fick snällt sätta sig i bilen och komma och hämta upp mig. 
 
Väl framme (ett par timmar försent) blev jag varmt välkomnad. Caroline hade fixat så fint och bakat snorgod chokladkaka med nötter som topping. Tidigare under kvällen hade hon serveras Tacos-bonanza och jag är lite småledsen att jag missade den. Såg hur hon hade gått all-in på Instagram, men när jag kom var allt slut och bortplockat. Nåväl, jag får skylla mig själv eftersom jag kom så sent.
 
 
 
Hittade den här lappen i porten när jag kom. Gulliga grannar som svarat på lappen :)
 
 
 
 
 
 
Hon fick givetvis öppna sina presenter när jag kom. Jag hade sagt till JP att han absolut inte fick ge presenterna innan jag kom, så han hade haft kvar dem i bilen. Hon blev iallafall superglad!
 
 
 
Hon släppte också bomben: Hon ska börja blogga! Wiiihuuu, så himla kul! Jag tyckte hon skulle nischa sin blogg som en inredning/pyssel-blogg, för hon är så himla pysslig av sig. Kommer bli så himla kul att få följa henne. Ska ge er hennes blogg när hon kommit igång lite. 
 
Drämde av ett par selfies med 30-årsprinsessan <3
 
 
 
 
Grattis på 30-årsdagen snygging!
 
 


30-årsfest med 50 barndomsvänner


Vid 18-tiden var vi på plats hemma hos Linnéa, JP följde med upp en stund för att säga grattis han också, sen åkte han iväg till Carolines firande. Jag hjälpte födelsedagstjejen med att fixa lite små snittar osv så hon fick tid att göra sig iordning. 
 
Det var över femtio personer som hade tackat ja till att fira henne och först förstod ingen egentligen hur det skulle gå till i hennes tvåa, men det gick. Finns det hjärterum...
 
 
Jag kände väl ungefär 2/3 av gästerna och de allra flesta var gamla barndomskompisar från yngre år. Himla kul att ses igen och se vad det blivit av alla. Roligt att man på en gång kan slungas tillbaka i tiden av att se människor från förr. Det var så kul att jag glömde bort tiden. Hade ju egentligen en plan att börja avlägsna vid 20-21 för att hinna iväg till Caroline, men helt plötsligt var klockan senare än så och jag var tvungen att rusa. Tiden går ju som bekant fort när man har roligt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Födelsedagsbarnet överraskades med en stor fet check på 12 000:- som alla hade varit med och samlat ihop till. Hon åker snart iväg till Thailand med ett par vänner som en egen 30-årspresent till sig själv och nu fick hon lite mer fickpengar att gotta sig i. 

Jag låter bilderna tala för sig själv, det var en ganska rörd Linnéa som fick motta både fint tal och check inför alla.


 
 
 
Det var det jag hade från den 30-årsfesten, återkommer straxt med det tredje och sista eventet under gårdagen.
 
 
 

Är 30 år gammal och legitimerad tandhygienist. Förra hösten gick flytten till drömradhuset med pojkvännen och nu väntar vi vårt första barn. I november är det dags och vi är så förväntansfulla! Har bloggat till och från sedan 2009 och här på blogg.se sedan 2012. Här får du läsa om min vardag, mina tankar och drömmar. Välkommen!


Follow on Bloglovin
RSS 2.0