Då börjar vi VÅR semester


Idag när JP kom hem från jobbet så kunde vi på riktigt fira in semestern. Jag har ju redan varit ledig i en vecka, men den riktiga semestern börjar ju såfort vi har den tillsammans! För att fira så grillade vi middag och åt den ute på uteplatsen och sörplade på hallon/vattenmelondrinkar som jag gjort. Börjar bli ett riktigt proffs på de här alkoholfria sommardrinkarna nu!
 
Nu på kvällen har vi packat. Man glömmer lätt hur lång tid det kan ta. Även om jag hade det rätt så förberett med det mesta i vikta högar, så tog det tid. Det är egentligen inte kläderna som tar tid att packa, det är allt smått. Schampo, balsam, nagellack, mobilladdare, hårklämmor, borste, sjalar... ja ni vet. De där småsakerna som man bara måste ha med sig, men som man lätt kan glömma om man inte tänker efter. Nu har jag iallafall stängt väskan helt och vikten stannade på 19.3 kg. Det är max 20 kg man får ha med sig. Att det alltid ska vara sådär på håret...
 
 
Min kusin ska vara husvakt under tiden vi är borta och det är vi så glada för! Har ju en del blommor som behöver kärlek även när vi är borta :) Får se hur mycket jag kommer komma in här och säga hej när vi är därborta, men ni kommer definitivt kunna följa med mig på Instagram, där kommer jag uppdatera flitigt (Tessiesan).
 
 
 
Såhär mysig start fick vi hursomhelst på vår gemensamma semester:
 
 
Hoppas ni har det härligt i sommarsolen - vi hörs om ett tag igen (och garanterat på Instagram), puss så länge!
 
 

"November sa du?"


Det är klart att kroppen förändras när man blir gravid. Förutom magen så växer både rumpa, lår och armar och det kommer gropar i låren som man aldrig haft förut. Jag känner dock ingen stress angående det, överhuvudtaget. Min kropp gör ett otroligt jobb som tar hand om och hjälper till att både bära mig och ta hand om vårt barn. Jag tycker att jag är jättefin i min gravidkropp. Min gravida mage är nog min absoluta favoritdel på min kropp någonsin och jag är väldigt stolt över den och blir alldeles pirrig när jag tänker på att där på andra sidan ligger vår lilla älskling och växer sig stark.
 
Jag förundras dock hur andra människor tänker när de anser sig ha rätten att tycka och tänka, och kommentera min kropp bara för att jag är gravid. När är det någonsin okej att kommentera hur någon annan ser ut bara för att få kommentera någonting.
 
Idag stod jag och pratade med en granne om lite allt möjligt, berättade om våra balkonglådor och fick lite tips och sådär. Sen frågade hon hur jag mådde och tittade på magen. "Jo tack, jag mår jättebra!" svarade jag leende och la en hand på magen.
 
"Men november sa du? Du är väldigt stor redan nu! Du är säker på att ni inte räknat fel?"
 
 
....
 
Vad svarar man på det?
-"Jaha, jasså det tycker du?" 
 
Vad är det egentligen för svar de är ute efter när de ställer en så korkad fråga?

-"Jo, nu ser jag det också. OJ vad STOR jag är!"
-"Ja, nu när du säger det... Jag är nog längre gången än vi först trott. Tack för att du uppmärksammade det åt oss! Utan dig hade vi inte haft någon koll alls"
 
 
Jag kan inte komma på ett enda vettigt svar på den frågan. Möjligtvis att man ska vända på frågan och fråga tillbaka: "Ja, jag har ju ett växande barn därinne, men frågan är varför DU är så stor om magen?"
 
 
Nä, bespara mig gärna på korkade frågor som denna. Det finns ju så mycket annat underbart att fokusera på när det gäller graviditeten. Har nu klivit in i vecka 24 (23+2) och mår strålande. Det mysigaste som finns är när jag vaknar på morgonen och efter en stund känner hur Pickis börjar röra på sig därinne. Då tittar jag ner, klappar på magen och säger "Nämen, godmorgon älskling". Jag känner en sådan enorm kärlek till någon som jag inte ens vet hur den ser ut, en konstig känsla det där, men ändå helt självklar. 
 
 

Betat av listan och njutit av vår uteplats


Idag har jag hunnit med mycket. Mycket av sådant som jag inte orkat med och bara skjutit fram hela tiden. Har betat av telefonsamtal (och därmed telefonköer) till både Försäkringskassan och försäkringsbolag, jag har rensat hela garderoben i högar - en släng/skänk-bort-hög, en spara-till-efter-graviditeten-hög och en nu-under-sommaren-hög. Själva packningen gör jag imorgon, men nu kommer det gå som en dans när allt redan ligger i prydliga högar.
 
Har även hunnit med tre tvättar, två vanliga och en med klorinblekning. Hade råkat få en tråkig fläck på ett sprillans nytt vitt linne och tänkte att jag skulle testa bleka den tillsammans med några andra plagg som blivit lite dassiga i färgen - det gick utmärkt! Himla bra! Till sist har jag betalat alla månadens räkningar, så det är gjort tills vi reser. 
 
Mellan varven har jag suttit på uteplatsen och varvat ner. När JP kom hem åt vi middag där och sedan låg vi och filosoferade i eftermiddagssolen. Så himla lyxigt med en egen uteplats, vi är så glada över den! 
 
 
 
 
Plockade lite svartvinbär från buskarna. Tänkte att vi skulle avancera till nästa år och plantera både hallon- och jordgubbsbuskar - tänk att bara kunna gå ut på tomten och plocka bär att göra paj på! Det får bli nästa sommars projekt.
 
 
 

Är 30 år gammal och legitimerad tandhygienist. Förra hösten gick flytten till drömradhuset med pojkvännen och nu väntar vi vårt första barn. I november är det dags och vi är så förväntansfulla! Har bloggat till och från sedan 2009 och här på blogg.se sedan 2012. Här får du läsa om min vardag, mina tankar och drömmar. Välkommen!


Follow on Bloglovin
RSS 2.0