En halvtimme


Hoppsan, hejsan. Slutade 16.30 idag (vilken skillnad det är att "få gå en halvtimme innan") och åkte iväg till Centralen på vägen hem för att kika lite i affärer. Gled in på Zara och hittade mig en ny vit blus med guldpaljett-detaljer. Låter lite tacky nu hör jag, men det är den verkligen inte. Den är väldigt söt och smakfull. Det var dock 25km kö till provrummen och det orkade jag verkligen inte med, så prova får jag göra hemma istället. Hoppas den sitter som jag vill.
 
Efter lite strosande i butiker mötte jag upp min plutt på sushistället vid oss för middag. Kommer verkligen sakna det stället när vi flyttar. De har hjälpt oss mätta våra magar till middagar, bakisdagar och otaliga picknickar i Vasaparken med deras mat i alla dessa år vi bott här - godaste sushin i stada!
 
JP åt sushi och jag tog min egna specialare - Yakisoba med kyckling och cashew. Så himla gott!
 
 
 
 


Idag är jag glad för allt jag har


Hörde ni om olyckan som hände igår på Fridhemsplan? Det var tydligen en sopbil som hade missat att fälla ner sin kran och körde rakt in i en järnbalk som rasade ner mitt i gatan och krossade en bil som stod där parkerad. Tre personer befann sig i bilen, men de klarade sig mirakulöst undan utan större skador. Otroligt läskigt.
 
Jag var där. Jag gick precis på den platsen där järnbalken föll ner, bara ett par få minuter innan det inträffade. Jag hade precis kommit hem från att ha handlat lite där på Fridhemsplan och såg en bild på Instagram som en av mina kompisar som bor på den gatan hade lagt ut. Tänk vad läskigt, hur nära det var att jag skulle vara kvar precis i det området när det hände. Undrar hur många gånger man nästan är med om en katastrof utan att vara medveten om det egentligen. Samma sak hände för ett par år sedan, ni minns väl självmordsbombaren som sprängde sig själv på Drottninggatan mitt i julruschen. Jag var där också, samma dag men inte vid samma tidpunkt, jag hade gått precis där det skedde bara ett par få timmar innan. 
 
Läskigt. Även om det inte hände mig någonting så blir man väldigt ödmjuk och man får lite mer perspektiv på saker och ting. På livet. Hur fort det kan ta sig en rejäl vändning, hur fort det kan ta slut. 
 
 
 
Idag är jag väldigt glad för allt jag har. Att jag och mina nära mår bra och är friska. Att jag har en så fin familj och att jag har en så fin relation med mina vänner. Att JP och jag snart ska få flytta in i vårt drömhus. Att livets pusselbitar äntligen börjar falla på plats. Idag är jag glad för allt jag har.
 
 
 

Ny-soffa-party


Eftersom Jessan nyss har flyttat in i sin nya lägenhet har vi alla väntat på en inbjudan till inflyttningsfesten. Den väntade hon dock med tills att hon fått sin nya soffa och bjöd istället in till Ny-soffa-party. 
 
Hon hade dessutom två regler; 
1. Ingen fick ha med sig rött vin. Soffan är ljus och rödvin är det tråkigaste hon vet.
2. Alla måste ta med sig en inflyttningspresent i form av ett foto föreställande henne och gästen i en svart ram som hon tänkt skapa en fotovägg med.
 
Kul idé, förutom rödvinsförbudet då...
 
 
Jag hade dock lite svårt att få till min inflyttningspresent till henne. Det blev alldeles för svårt att bara välja en bild, så det fick bli fyra stycken. Tyckte det representerade hur vår selfie-relation ser ut! <3 Paketerade givetvis in dem i den glittrigaste kartongen jag kunde hitta. Glitter ska glitter ha!
 
 
 
 
 
 
 
Kvällen fortsatte - förutom beundra hennes nya fina soffa - med Singstartema. Vi sjöng oss hesa på både Carola, Pink och Jackson 5. Jag trodde att jag skulle komma hem lagom till nio-filmen, det var iallafall min plan eftersom jag är så fruktansvärt trött efter den här veckan med nytt jobb och allt vad det innebär, men jag höll mig stadigt kvar tills det var dags för partypatrullen att bege sig vidare ut i natten. Då åkte jag istället hem till mitt hjärta. 
 
 


Är 30 år gammal och legitimerad tandhygienist. Förra hösten gick flytten till drömradhuset med pojkvännen och nu väntar vi vårt första barn. I november är det dags och vi är så förväntansfulla! Har bloggat till och från sedan 2009 och här på blogg.se sedan 2012. Här får du läsa om min vardag, mina tankar och drömmar. Välkommen!


Follow on Bloglovin
RSS 2.0